The Invisible Force. Lliçons per a una regulació internacional

InvisibleForce_CoverLes EMSP són ja un actor clau en la lluita contra el terrorisme i els conflictes armats contemporanis, però el control i la regulació d’aquest sector no ha acompanyat a aquest procés de creixement. El resultat està sent un impacte cada vegada més gran en els Drets Humans de les comunitats locals on operen i la instauració d’una arquitectura de la impunitat. Aquest informe abasta una anàlisi comparativa del desenvolupament de les corporacions privades de l’àmbit militar i securitari en 3 contextos diferenciats: Colòmbia, l’Iraq i els Territoris Ocupats Palestins. També planteja recomanacions claus per governs, organismes internacionals i societat civil per tal de regular de forma efectiva aquest tipus d’empreses.

Descarrega’l aquí.