Ja sabem les artistes seleccionades per a la beca de residència artística XABACA

FarahDesprés d’analitzar les 142 candidatures rebudes per a la beca d’artistes àrabs, en el marc del projecte Xabaca – Xarxa internacional contra la censura a les artistes àrabs, el comitè de selecció ja pot anunciar les artistes que han estat guardonades després de varies setmanes de procés.

Des de les organitzacions que coordinen Xabaca – Jiwar, Al Fanar i Novact, amb el suport de Casa Árabe i IEMED – estem molt agraïdes del gran nombre de candidatures i de la qualitat de les propostes. Ha estat un procés enriquidor i una experiència valuosa per a totes les integrants del comitè de selecció.

Volem agrair especialment a totes les candidates el seu entusiasme i generositat.

Així les guardonades amb una residència artística d’un mes a la ciutat de Barcelona són:

Líban: Fatima Mortada, arts visuals

Palestina: Haya Zaatry, música

Marroc: Houda Lakhdar i Sofia Aissaoui, cinema

Tunísia: Farah Ben Mansour, il·lustració

Les finalistes de la beca han estat:

Líban: Yumna Al Arashi, Yara Bou Nassar

Palestina: Ruba Salameh, Riham Ghazali

Marroc: Narrimane Faqir, Merieme Mesfioui

Tunísia: Intissar Belaid, Manel El Mabrouk

Aquesta beca a les quatre dones artistes és el primer pas per a la consolidació d’una xarxa internacional de suport a les creadores àrabs així com de lluita per la defensa de la llibertat d’expresió de les dones.

© Il·lustració de Farah Ben Mansour

Aquest projecte compta amb el suport econòmic de:

ACCD