NOVACT, la LTDH i la CMODH organitzen una missió a Tunísia

(Lire cet article en français)

En el marc del projecte Khotwa, l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta (NOVACT), la Lliga Tunisiana dels Drets Humans (LTDH) i la Coordinació Magrebina de les Organitzacions dels Drets Humans (CMODH) organitzen els propers 21 i 22 de febrer una missió d’incidència política a Tunísia per reforçar el respecte dels drets civils i polítics al país i donar a conèixer les principals reivindicacions del teixit associatiu en aquest sentit. Aquesta missió comptarà amb la presència de Wim Kok, Ex-Primer ministre d’Holanda i president del Club de Madrid.

Aquesta visita permetrà, a més, presentar les conclusions de la conferència internacional “Cap a un nos Paradigma: Prevenir l’Extremisme Violent” – que es va celebrar a Barcelona els passats 28, 29 i 30 de gener de 2017- recollides en el Pla d’Acció ratificat per més de 170 organitzacions de la societat civil euromediterrània.

El programa de la missió inclou els següents actes:

21 DE FEBRER //

– Reunió entre la CMODH, NOVACT, Wim Kok il es organitzacions tunisianes que han realitzat l’informe paral·lel de la societat civil per la revisió perièdica universal del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics a Tunísia

– Conferència de premsa conjunta  entre les organitzacions tuisianes que han realizat l’informe paral·lel sobre la situació dels drets humans al país, la CMODH, NOVACT  i  Wim Kok per a presentar la missió i les principals reivindicaciones de la societat civil tunisiana en matèria de drets humans

22 DE FEBRER //

– Seminari “Reforçar la resiliència i les narratives alternatives: Cap a un pla d’acció tunisià per a la prevenció de l’extremisme violent?”. Amb la presència la societat civil tunisiana, Nacions Unides i Wim Kok

– Reunió entre Wim Kok, la CMODH, la LTDH i representants d’associacions de joves a Tunísia per conèixer la situació de la joventut i les seves principals reivindicacions al país

Descarrega’t aquí l’informe de la societat civil sobre la situació dels drets humans a Tunísia.