Pablo Fajaro, 23 anys enfrontant la impunitat de les transnacionals

Aquest dimarts 7 de febrer l’advocat dels pobles amazònics afectats per Chevron, Pablo Fajaro, arriba a Barcelona de la mà de les organitzacions Entrepobles, Novact, Suds, EnvJustice-ICTA-UAB, Transnational Institute, la Unión de Afectado/as por las operaciones de Texaco, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), Enginyeria Sense Fronteres i el Grup de Treball sobre Empreses i Drets Humans de LaFede.

La Unión de Afectado/as por las operaciones de Texaco (ara Chevron), de la que Pablo Fajaro n’és advocat, agrupa a més de 3000 camperols i indígenes de 5 nacionalitats que habiten a l’Amasonia equatoriana. La feina de Fajaro és coneguda a nivell internacional sent el cas Chevron un dels judicis ambientals més importants del món. Va durar 23 anys i les persones habitants de la zona van aconseguir una sentència per part de la Cort Suprema on, al 2013, es va condemnar a la petrolera a pagar 9,5 milions de dòlars per la reparació dels danys socials, culturals i ambientals.

Des de llavors, Fajardo ha treballat amb organitzacions de la societat civil i en el grup intergovernamental per un tractat vinculat sobre empreses i drets humans de les Nacions Unides.

La seva visita a Barcelona serà una oportunitat per defensores de drets humans, així com per iniciatives com l’Observatori de Drets Humans i Empreses que desenvolupem des de Novact juntament amb Suds, per profunditza en la feina de rendició de comptes , reparació i  atenció a les vulneracions de drets comeses per empreses.

L’acte públic per escoltar a Pablo  Fajardo tindrà lloc  aquest dimarts 7 de febrer a Lafede (C/Tapies, 1-3 / Metro Drassanes o Paral·lel).

fajardo

Links amb més informació: 

https://texacotoxico.net/

El País: El hombre que humilló a Chevron

Le Monde Diplomatique

El Mundo: Pablo ha arrinconado a la gran petrolera del Amazonas

Business & Human Rights Ressource Centre

Earth First Journal: Chevron Management Hit with Protests on Five Continents over Environmental Abuses

CNN Disses One Of Its “Heroes”

Spondylus: Pablo Fajardo, el abogado que puso a temblar a un gigante

Environmental Hero: Pablo Fajardo

Un símbolo llamado Pablo Fajardo Mendoza: El Caso Chevron

Lawyer who toiled in the oil fields as a child