Presentem el pla d’acció sobre la prevenció de l’extremisme violent a Tunísia

(Lire cet article en français)

Del 20 al 23 de Febrer, Novact i la Coordinadora Maghrebi d’associacions de Drets Humans (CMODH) hem estat a Tunísia per presentar el Pla d’Acció de la societat civil euromediterrània per a la Prevenció de l’Extremisme Violent i discutir la possible realització d’un pla nacional de la societat civil tunisiana.

En aquest sentit, el 22 de febrer, NOVACT, la CMODH i la Lliga Tunisiana de Drets Humans (LTDH) vem organitzar el seminari “Reforçar la resiliència i els discursos alternatius: cap a un nou pla d’acció tunisià per la prevenció de l’extremisme violent?” on van assistir més de 60 organitzacions de la societat civil tunisiana, representants de les Nacions Unides i Wim Kok, antic primer ministre dels Països Baixos i expresident del Club de Madrid. En aquest seminari es van presentar diferents estratègies internacionals de prevenció de l’extremisme violent, es va presentar els principals outputs de la conferència de Barcelona “Vers a un nou paradigma: prevenir l’extremisme violent” i es van discutir de les prioritats en la matèria per part de la societat civil tunisiana. Les organitzacions de la societat civil van enfatitzar la importància de treballar en xarxa i recollir les accions prioritàries pel país.

Aiximateix, NOVACT, la CMODH i la LTDH també vem organitzar un seminari amb les principals entitats juvenils tunisianes per tal de presentar-los el pla d’acció adoptat a Barcelona i crear una estratègia conjunta de prevenció a Tunísia. Les joves tunisianes van expressar la seva voluntat d’adherir-se al pla d’acció i van manifestar la seva preocupació davant de les xifres d’atur i exclusió social de la juventut al país, així com la falta d’oportunitats de participació dels joves en la construcció democràtica del país.

El Pla d’Acció de la societat civil euromediterrània per a la Prevenció de l’Extremisme Violent va ser el·laborat a la conferència a Barcelona “Vers un nou paradigma: Prevenir l’Extremisme Violent”, on van assistir més de 320 persones representants de 172 associacions de la societat civil de 22 països de la regió euromediterrània. Aquest pla d’acció pretén realitzar una contribució constructiva de la societat civil a la prevenció de l’extremisme violent, abordant aquest fenomen en totes les seves perspectives i formes, des de la violència institucional al discurs de l’odi. L’adopció del pla d’acció permet unir i harmonitzar les accions de la societat civil de la regió i afavorir l’adopció d’una visió i d’una estratègia conjunta per fer front a l’odi i la intolerància.

El Pla d’Acció de la societat civil euromediterrània per a la Prevenció de l’Extremisme Violent va ser el·laborat a la conferència a Barcelona “Vers un nou paradigma: Prevenir l’Extremisme Violent”, on van assistir més de 320 persones representants de 172 associacions de la societat civil de 22 països de la regió euromediterrània. Aquest pla d’acció pretén realitzar una contribució constructiva de la societat civil a la prevenció de l’extremisme violent, abordant aquest fenomen en totes les seves perspectives i formes, des de la violència institucional al discurs de l’odi. L’adopció del pla d’acció permet unir i harmonitzar les accions de la societat civil de la regió i afavorir l’adopció d’una visió i d’una estratègia conjunta per fer front a l’odi i la intolerància.

UNIU-VOS A LA CAMPANYA AQUÍ