Discriminació a les dones al Marroc a sindicats, partits polítics i organitzacions

El present estudi analitza les causes i el tipus de discriminació cap a les dones dintre dels òrgans de participació i decisío de les dones al Marroc. L’estudi realitza un diagnòsis de gènere dels principals sindicats, partits polítics i organitzacions de la regió Rabat-Salé i presenta bones pràctiquesDones_Lys sobre la inclusió de les dones dintre d’aquests espais. Les conclusions de l’estudi assenyalen que la baixa participació de la dona s’expliquen per: mentalitat patriarcal i els elevats estereotips de gènere a Marroc, resistències d’alguns homes de les organtizacions, la falta de legislació al respecte,, l’existència de la triple jornada de les dones activistes i la baixa presència de les dones en aquest tipus d’organizacions.
Aquesta investigació forma part del projecte “LYSISTRATA : Reforçant el rol de les dones en l’esfera pública al Marroc” que realtizem juntament amb la AMDH i L’IDHC amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Descarrega’l aquí