Anxela Iglesias

“Mesclar aigua i terra pot ser un acte revolucionari, com el de fer tova per a fabricar maons i aixecar amb ells cases i centres comunitaris. Això passa a la Vall del Jordà, una regió de grans recursos i importància geoestratègica indiscutible, on bona part de la població palestina viu en condicions d’aïllament, sotmesa a polítiques sistemàtiques de desplaçament forçat. Allà existir és resistir, construir vivendes és una mostra de valentia i dignitat.”

El fet de participar en aquesta i altres iniciatives em va apropar a les estratègies de resistència noviolenta a Palestina, que no seran perfectes però tampoc ingènues.

En els últims quatre anys he tingut l’oportunitat de conèixer una mica més la realitat de l’Orient Mitjà a través del meu treball per organitzacions no governamentals i moviments socials. També he pogut explicar aquesta realitat a diferents mitjans i publicacions i mostrar-la en un petit documental.

Com a periodista d’agència i televisió ha treballat anteriorment en altres indrets del planeta com Berlín, Madrid o Vigo, la ciutat que la va veure néixer. És Llicenciada en Ciències de la Informació i he realitzat un màster en ajuda humanitària. Parla anglès, castellà, alemany, entén algun idioma més i  està aprenent l’àrab i l’hebreu.