Antonio Pita

“Treballar com a corresponsal per més de 5 anys a Israel/Palestina, on la resposta a la violència és sovint amb més violència, m’ha fet adonar-me de la importància de la noviolència com a una eina estratègica i una decisió moral per lluitar contra la injustícia arreu del món. Recentment la Primavera Àrab ha mostrat a tot el planeta  com la noviolència està lluny de ser l’elecció naïve d’una colla d’immadurs, com normalment s’intenta mostrar en aquells cercles socials on, el realisme significa una acceptació generalitzada d’un estatus quo injust, que exerceix una repressió poderosa i contagiosa.”

“També he fet coses estranyes durant la meva vida, com als 10 anys ser àrbitre de futbol, que de fet ja em va fer apreciar des de molt jove el valor de la no-violència.”

Antonio Pita ha estat cobrint el conflicte israelià-palestí des de Jerusalem per l’Agència de Notícies espanyola EFE des de l’any 2007. Abans d’això va treballar durant  més de 2 anys com a corresponsal a Paris i Rabat després de realitzar un màster en Relacions Internacionals i Comunicació a la Universitat Complutense de Madrid, on també es va llicenciar com a periodista.