Marti Olivella

 Del primer grup d’objectors de consciència al servei militar (1975-1977). Des d’aleshores, Martí ha dedicat la seva vida a la promoció de la noviolència i de la innovació social en diverses associacions com ara nova, de la que és director, a la Universitat Internacional del a Pau de Sant Cugat i l’Associació Josep Vidal Llecha (Memorial per la Pau), i anteriorment al Centre d’Estudis Joan Bardina i a EcoConcern.

El seu secret per no rendir-se mai i tenir una energia inesgotable és senzill però infalible: “dormir bé i molta il·lusió”.

Llicenciat en Ciències de la Comunicació, és autor del llibre El poder del diner:  la Monètica, factor de canvi polític” i va ser impulsor del Fòrum Català per Repensar la Societat, animador de l’Aliança per a un món responsable i solidari; i assessor del Fòrum Universal de les Cultures Barcelona 2004.

Des de 2002 ha participat a UBUNTU-Fòrum mundial de xarxes de la Societat Civil, al Consell Internacional del Fòrum Social Mundial i als Fòrums de Porto Alegre del 2002, 2003, 2005, 2009 i 2011. Ha estat promotor del projecte de reconversió del Castell de Sant Ferran de Figueres en Castell per la Pau (des de 1997); organitzador de les 3 Trobades Internacionals Cultura de Pau amb civils noviolents i militars; i impulsor des de Catalunya de les Forces de Pau Noviolentes , de les Marxes Catalanes per la Cultura de Pau, dels col·lectius Nova cultura de l’energia, i de Ciutadania activa-Transparents.org.

Martí ha estat coordinador d’un projecte, conegut com LaOnf, per donar suport a les organitzacions civils d’Orient Mitjà que aposten per una estratègia noviolenta per transformar els conflictes de la regió i ha promogut del procés d’elaboració del Consens de Barcelona sobre alternatives interculturals a la globalització neoliberal. Actualment treballa en el projecte B-MINCOME impulsant la moneda ciutadana REC a l’Eix Besós.