Sagrario Monedero

La meva dedicació a la defensa dels drets humans s’explica i s’inspira per dos moments claus al llarg de la meva vida. El primer quant de ben petita vaig sentir a parlar per primera vegada dels homes i les dones que van venir des d’arreu del món per lluitar contra el feixisme a Espanya. El segon, anys més tard, en una conferència sobre els drets de les dones. El primer em va fer entendre la paraula “Solidaritat”, i el segon va suposar una presa de consciencia com a dona, i l’inici de la meva lluita en contra de la discriminació de gènere.

Des de fa més de 10 anys que milito en moviments feministes i de defensa dels drets humans. Soc llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i he realitzat estudis de postgrau en Cooperació Internacional, així com diplomes en incidència política i drets de les dones. He treballat en diverses organitzacions a Espanya, Nicaragua, Perú, Chile i Irlanda.

Des del 2009 visc a Palestina on exerceixo de Coordinadora de Gènere i Drets Humans a l’Orient Mitjà per l’organització Solidaridad Internacional.