Control PMSC

La Iraqi Civil Society Solidarity Initiative (ICSSI), integrada per organitzacions de tot el món, va identificar l’impacte negatiu de les Empreses Militars i de Seguretat Privada (PMSC, per les sigles en anglès) a l’Iraq des de l’ocupació el 2003. En aquest marc, l’Institut Internacional per a l’Acció No Violenta (NOVACT), entitat membre de ICSSI, va emprendre el 2011 una investigació internacional sobre l’impacte de les PMSC sobre els drets humans de les persones de l’Iraq, amb la participació d’investigadors europeus i iraquians . Durant el procés d’investigació, l’equip es va posar en contacte i va col·laborar amb el Grup de Treball de l’ONU sobre l’ús de Mercenaris. A l’octubre de 2011, l’informe final es va presentar davant aquest grup a Ginebra.

A causa de l’amenaça per a les nostres democràcies i l’impacte negatiu de les activitats de les PMSC a l’Iraq i en altres països, la ICSSI decidir emprendre una campanya internacional per regular el sector de les PMSC anomenada ControlPMSC.

Objectius de la campanya:

Tenint en compte la creixent privatització de la guerra i la seguretat i l’amenaça l’Estat de Dret i els drets fonamentals ia les llibertats que defineixen la democràcia, la campanya internacional per controlar les PMSC té com a objectius:

  • Donar suport a un conveni jurídicament vinculant, internacional obligar els estats a regular les activitats de les PMSC
  • Cap contractista impunitat privat, i proporcionar mitjans de reparació per a les víctimes dels seus abusos.
  • Aturar l’externalització i la delegació de funcions inherentment Estat

Més informació aquí: www.controlpmsc.org