Negocis Ocults

La coordinadora d’ONG i moviments socials de Catalunya Amb Palestina al Corde la qual Novact és membre, engega la campanya “Negocis Ocults” per denunciar les relacions en matèria de seguretat, militar i armamentística entre l’estat espanyol i l’estat d’Israel amb l’objectiu de reclamar l’aplicació de la legislació espanyola i europea en matèria d’exportació d’armament.

Mitjançant la campanya es presenten arguments basats en l’estat de dret que constitueixin proves sòlides per arribar a una denúncia a les autoritats dels negocis d’armament. Per aquesta raó es farà la difusió de sis estudis de cas (Policy Papers) i s’editarà un informe final amb tota la informació aconseguida amb investigacions realitzades.

Objectius de la campanya:

  • Analitzar i investigar quins són els actors implicats, els beneficis que aquest negoci genera i les conseqüències sobre la població
  • Denunciar les pràctiques de l’estat español, informar i sensibilitzar a la societat civil per tal que sigui conscient de la seva capacitat d’incidència
  • Pressionar als actors perquè respectin el codi de conducta establert per la Unió europea i aturin la complicitat en la perpetuació del conflicte
Més informació aquí: www.negocisocults.org