Curs: Transformació social noviolenta a l’Iraq

Al voltant de 28 persones procedents de 7 campanyes que fan incidència per la justícia social a l’Iraq de forma noviolenta participaren en 3 dies de formació i intercanvi d’experiències, en les jornades prèvies al Primer Fòrum Social Iraquià – Un altre Iraq és possible.

Un espectre bastant ampli de les campanyes més actives de transformació social noviolenta a l’Iraq es van donar cita en els tres dies de formació organitzats per NOVACT i el Fòrum Social Iraquià. Des de moviments vinculats a la lluita sindical que reclamen drets laborals i socials, a grups de joves lluitant per les millores de les condicions de vida de les classes socials més baixes, passant per la lluita per la igualtat de gènere, el moviment salvem el Tigris o el moviment contra la nova llei de pensions vitalícies per ex – parlamentaris.

Totes les persones part d’aquests moviments van estar treballant, de forma conjunta, en l’anàlisi del context que els envolta i les teories del canvi que són coherents amb la seva visió del futur i els seus principis. Així, van elaborar eines per aconseguir que els seus grups i campanyes tinguessin funcionaments interns més intel·ligents, i per descomptat, més coherents amb els seus principis. Totes les campanyes de transformació social noviolenta van dissenyar un pla estratègic per assolir un objectiu concret en el termini màxim d’un any.