Curs: Democracy in Motion-Alternatives europees per a un canvi social noviolent

Coordinació: NOVACT, Proterra, Nexes, MedSOS, Un Ponte Per…, UniFI – Università degli Studi di Firenze
Duració: Set dies
Lloc: Barcelona

Del 6 al 14 de setembre 32 joves d’entre 19 a 30 anys i activistes de Grècia, Itàlia, Alemanya, França i Catalunya es van reunir a Barcelona per aprendre, compartir i desenvolupar alternatives europees per a un canvi polític-social noviolent. Els set dies es van completar amb tallers sobre comunicació social, lideratge, artivisme (art + activisme) de la mà del col·lectiu Reflectantes, i visites a aquelles propostes que ja estan treballant en un canvi real, com l’espai de la Cooperativa Integral Catalana, Aurea Social, o la interessant proposta ecològica de la permacultura. En aquesta última activitat, els i les joves van tenir  l’oportunitat de conèixer a Rosemary Morrow, pionera en la permacultura internacional.

A través de l’intercanvi d’experiències, la definició de campanyes i la possibilitat de sinergies, s’ha facilitat el desenvolupament d’eines per treballar en campanyes conjuntes per la justícia social i els drets humans.

Les temàtiques tractades durant les jornades van ser triades per les mateixes persones participants del curs, que durant diversos mesos es van reunir digitalment per localitzar els seus problemes comuns. Així, temes com la privatització, la corrupció, la manca d’alternatives, la creativitat i l’ecologia han estat prioritaris.

Aquest curs s’emmarca en la plataforma Democracy in Motion

El curs ha comptat amb el suport del programa Joventut en Acció de la Unió Europea.