Mor Alfons Banda i Tarradellas (1944-2014), lluitador constant per la pau

“És el camí, exigent, cap a una humanitat més justa i fraternal, i el perdó i la reconciliació, les actituds necessàries per trencar la cadena de causalitats que expliquen una història permanentment violenta que no volem continuar”.

Alfons-Banda-Tarradellas-FundiPau_ARAIMA20140130_0165_5El vicepresident i membre de la Junta de Govern de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i fundador de FundiPau, Alfons Banda i Tarradellas, ha mort aquest dijous 30 de gener a Barcelona, a l’edat de 69 anys.

Químic de formació, va desenvolupar la seva carrera professional en l’àmbit de l’educació, com a professor i director de diversos centres. La seva figura és la d’un lluitador constant per la pau, divulgador de la importància de la cultura de la pau i del paper cabdal de l’opinió pública en la lluita per la justícia. El seu interès pel pacifisme es va iniciar els anys 70 de la mà de persones com Joan Gomis, Lluís Maria Xirinacs, Fèlix Martí o l’irlandès Sean McBride, Premi Nobel de la Pau el 1974.

FundiPau ha lamentat, a través d’un comunicat, la seva pèrdua i ha instat a “mantenir viu el seu exemple de treball constant, tenaç i confiat per la pau”.

Per la seva part, la Junta de Govern, la presidència, la direcció i tot l’equip humà de l’ICIP han destacat el seu compromís de seguir el camí de Banda i difondre el seu llegat.

La cerimònia de comiat tindrà lloc avui, 1 de febrer, a les 13 hores al Tanatori de les Corts de Barcelona. Se celebrarà una eucaristia, dijous 6 de febrer, a les 20 hores, als Jesuïtes de Casp (carrer Casp, 27 de Barcelona).

Des d’aquí, l’equip de NOVACT recorda aquest lluitador per la pau.