Fòrum Social Català: Desobediència i resistències crítiques

Els propers 11, 12 i 13 d’abril es celebra a Barcelona, a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (Pl. Universitat, Barcelona), el Fòrum Social Català (FSCat). Un espai de trobada i aprenentatge on crear sinèrgies entre els diferents moviments i organitzacions socials de Catalunya, que treballen cada dia sota la premissa i el convenciment que un altre món ja és possible.

Amb més de 75 tallers inscrits en aquesta edició, el FSCat pretén acostar a la ciutadania a les lluites de les més de 110 entitats que formen el Fòrum i afermar aquesta data com a motor de noves propostes de canvi social. “Seguint l’estela de les edicions dels anys 2008, 2010 i 2012, el FSCat torna el 2014 per oferir un espai de reflexió, trobada i confluència a la ciutadania i als moviments socials catalans, per proposar un altre món possible davant aquest model capitalista que dia rere dia aprofundeix en les seves polítiques capitalistes i neoliberals, espoliant els recursos dels pobles dels països més empobrits”, diuen des de l’organització a través de la Crida que van fer fa unes setmanes.

Les jornades s’inauguraran divendres 11 d’abril, amb la participació de Gabriela Serra, Ada Colau i Rita Marzoa; i amb la projecció del documental del Basilio Martín Patino “Libre te quiero”, sobre la mobilització del 15M.

En aquesta nova edició, es vol fer un exercici de reflexió col·lectiva de com es pot assolir la defensa dels drets mitjançant la resistència i la desobediència noviolentes. Per aquesta raó, el dia 12 d’abril està reservat per a la formació.

Un dia complet amb tallers dividits en tres eixos: Desobediència Resistències Crítiques; Constituint sobiranies, Construint democràcies; Experiències alternatives. Des de NOVACT, participem amb la preparació del taller “Estratègia noviolenta: de la criminalització dels moviments socials a la resistència civil massiva”, que es realitzarà  de 10 a 12 del matí a l’aula 4.3 de la UB-Pl.Universitat. A més, NOVACT col·labora amb la campanya No Més Complicitat amb Israel amb un altre taller sobre els negocis ocults entre Israle i Espanya/Catalunya, “Seguretat, Ocupació i Repressió com a negoci. La privatització de la seguretat a Catalunya”, a l’aula 1.2.

Aquí pots descarregar un pdf amb tots els tallers que es realitzaran durant el Fòrum Social Català.