Taller: Organitzant-nos pel canvi social: Participació i Democràcia

De l’1 al 3 de maig, NOVACT celebra a Barcelona, a l’alberg Mare de Déu Montserrat (Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41), la segona part de la formació Organitzant-nos pel Canvi Social. Aquesta vegada, sota les temàtiques de participació i democràcia.

La primera part, que es va realitzar al Líban del 8 al 15 de juny de 2013, va aprofundir en la comunicació, l’estratègia de campanyes i el com passar de l’oposició a la proposta. Ara, activistes del Líban visiten Barcelona per conèixer les diverses iniciatives de canvi democràtic, participació ciutadana i incidència política que es donen a la capital catalana i a la resta de l’estat espanyol.

Unes jornades obertes que comptaran amb l’experiència del catedràtic de ciències polítiques, Joan Subirats; amb les activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH); i amb l’equip de la xarxa Yo Sí Sanidad Universal, entre d’altres propostes de mobilització social de Catalunya.

Es tractaran temes com la falta de legitimitat de les formes tradicionals de govern, les noves oportunitats de revolució democràtica i de les accions col·lectives que busquen una democràcia radical. Així, es parlarà de les xarxes socials i Internet, els escraches, la noviolència i la incidència política, l’artivisme i la construcció d’alternatives,…

Tot això, compartint experiències entre allò que es fa al Líban i el que es fa aquí. Punts comuns, diferències, fortaleses i intercanvis per millorar i empoderar l’activisme a ambdues parts de la Mediterrània.

Aquí pots descarregar el programa de les sessions.

Si vols participar d’aquesta formació, pots fer-ho de manera gratuïta (només hauràs de pagar el preu del menjar si decideixes quedar-te tot el dia) a través d’aquest formulari.

Líbano_3