Inma Pérez

foto_sepiaInma Pérez és una experta en justícia transicional, prevenció de conflictes i construcció de la pau. La seva trajectòria acadèmica i professional s’ha centrat fonamentalment a Europa Central i de l’Est. Com analista política, ha col·laborat amb el Centre d’Estudis Teòrics (CTS) de Praga investigant el moviment dissident i la resistència cívica que va donar lloc a la Revolució del Vellut a l’antiga Txecoslovàquia. A més, ha treballat per a diverses organitzacions internacionals gestionat projectes centrats en la participació de la societat civil en els processos nacionals de diàleg, reconciliació i reforma de la justícia en els Balcans.

Actualment col·labora amb el Centre d’Estudis Europeus, Russos i Euroasiàtics (CERES) de la Universitat de Toronto i forma part de l’equip investigador del Centre Canadenc per a la Responsabilitat de Protegir. A més, realitza diverses tasques de monitorització de drets humans i redacció d’avaluacions de risc d’atrocitats en massa i genocidi en diversos països per l’ONG ‘The Sentinel Project for Genocide Prevention ‘.