Taller: Formació de formadors en organització i mobilització ciutadana

Coordinació: NOVACT -International Institute for Nonviolent Action i Forum des Alternatives Maroc – FMAS, en el marc del projecte “Enfortiment”, implementat per NOVACT i FMAS amb el suport de l’AECID.

Durada: tres dies

Lloc: Marroc

Del 23 al 25 de maig, s’ha celebrat a Rabat el taller ” Formació de formadors en Organització i Mobilització social “. Un taller en el que participaren 40 joves de diferents regions del Marroc. Persones actives en moviments socials i campanyes en defensa de la justícia social, els drets humans , la igualtat i la llibertat d’expressió .

L’objectiu és oferir un espai de reflexió sobre les mobilitzacions i campanyes dels moviments socials, per tal de compartir les millors pràctiques i ajudar a traduir les protestes i les demandes populars en impulsos més eficients per als canvis socials i polítics que busquen una major democràcia al país àrab.

Aquest primer esdeveniment marca el llançament del projecte “Enfortiment”, que té l’objectiu d’enfortir la capacitat de la societat civil per contribuir a la consolidació del procés de reforma democràtica al Marroc. A través de la formació, el debat, l’anàlisi de la producció, l’experimentació sobre el terreny, la comunicació i la promoció del programa, es proposen contribuir a la implementació de la democràcia participativa i el paper de la societat civil en la governança local i la millora del marc legislatiu, amb especial atenció a la consolidació de la llibertat d’expressió .

Han participat de la formació organitzacions i moviments com Action jeunesse, Voix des femmes Migrants au Maroc, Action Culturelle , Observatoire marocain des études socials, Collectif Associatif Observation Elections, Jeunes pour la bonne gouvernance i Médias et cultures ( Mohammedia ), entre d’altres.

Rabat