Curs: Educar en transformació social noviolenta. 1er Curs de Formació de Formadors a Madrid

ToT-CADel 25 al 29 de Setembre organitzem a Madrid el 1er Curs de Formació de Formadors en Transformació Social Noviolenta. Participants de moviments socials de les dues ribes de la Mediterrània treballaran conjuntament per millorar les intel·ligències col·lectives a través de l’aprenentatge, dissenyant processos formatius que millorin la capacitat transformadora de moviments i organitzacions.

Tots dos costats de la Mediterrània romanen involucrats en lluites per la justícia social. D’Espanya a Grècia, de Tunísia al Líban hi ha una onada de nous moviments que proposen formes diferents d’organització, i preguntes com què es pot millorar en els nostres moviments a través de les formacions?  

Així, aquesta formació tracta de combinar els principis i mètodes de la pedagogia de l’alliberament (Freire), l’aprenentatge dialògic (Flecha) i les comunitats de pràctica (Wenger). Metodologies que suggereixen el pensar en les nostres experiències concretes d’aprenentatge i com poden ser dissenyades i implementades d’una froma transformadora, coherent amb els nostres processos de transformació i com un procés de transformació en si mateixes. I es que com més sinèrgica sigui la relació Formació-Transformació, més gran serà la incidència de les nostres iniciatives.

NOVACT  ha desenvolupat aquest curs, en col·laboració amb l’organització jordana Foundation for the Future, basant-se en la seva experiència pràctica i la participació en diferents moviments i organitzacions de base procedents d’Orient mitjà, Amèrica del Sud i Europa.

Ja pots fer la teva inscripció aquí 

Descarrega el programa aquí

—————————–

Requisits i condicions

  • Aquestes jornades estan dissenyades per a un màxim de 28 persones provinents de diferents realitats dels països de la Mediterrània, que treballin en campanyes actives i que tinguin poca experiència en dinàmiques formatives o vulguin fer-les. També poden participar aquelles persones amb experiència que vulguin repensar les seves maneres de fer:
  • Cada persona participant ha de venir amb una formació concreta per a treballar en ment. Un curs que voldria desenvolupar en la seva pròpia realitat o context, en la seva pròpia organització o xarxa.
  • Un bon nivell d’anglès per al seguiment dels cursos de formació és obligatori.
  • El curs està dividit en dos parts: Residencial (curs intensiu de  40 hores. Del 25 al 29 de Setembre 2014 a  Madrid. Els detalls s’enviaran a cada persona participant); i Online (48 hores de curs distribuïdes del 13 d’Octubre al 9 de Novembre).  
  • Despeses del curs: els costos de la matrícula són gratuïts i els costos de viatge i manutenció estaran coberts per als i les participants seleccionats de Tunísia, Egipte, Líban i Palestina. Es facilitarà la gestió d’allotjament al mateix lloc en el qual tindrà lloc la formació a aquells i aquelles participants que no tinguin cobertes les despeses d’allotjament i manutenció.

Mòduls

Mòdul 1. Com aprenem? Com transformem? Aprenentatge i canvi social

Mòdul 2. Amb qui aprenem? L’aprenentatge i la transformació, processos de creació col·lectiva

Mòdul 3. Què aprendrem? Formar segons necessitats i experiències específiques

Mòdul 4. Quina manera facilitem l’aprenentatge? Tècniques i metodologies que milloren i faciliten l’aprenentatge

Mòdul 5. Quin és el nostre paper com a facilitadors-transformadors?

Mòdul 6. Són les nostres organitzacions espais formatius? Formar fomentant comunitats de pràctica

Si tens qualsevol dubte, escriu un mail a education@novact.org o communication@novact.org

*Projecte financiat per:

LOGO MASAR