NOVACT organitza deu tallers per fomentar la participació ciutadana al Marroc

 

Els passats 30, 31 de gener i 1 de febrer,  NOVACT i l’associació marroquina Forum des Alternatives Solidaires, amb la col.laboració de l’associació d’Alhucemes Réseau ALAMAL pour le secours et le développement durable, van organitzar el primer taller de participació ciutadana a nivell local al Marroc, amb l’assistència de més de 75 persones.

Acte organitzat per Alhucemes, que abordaba la falta de participació democràtica en l’educació al Marroc, el primer d'un total de deu tallers que es realitzaran arreu del país

La jornada va començar amb l’acte organitzat a Alhucemes, que abordaba la falta de participació democràtica en l’educació al Marroc, el primer d’un total de deu tallers que es realitzaran arreu del país i per als quals s’ha obert una pàgina de Facebook especialment. Aquestes trobades permetran abordar un conjunt de problemàtiques locals -de gènere, planificació urbana o dret a la terra, entre d’altres -, amb l’objectiu d’identificar com es podrien resoldre a través d’una major participació de les ciutadanes en la seva gestió. Les conclusions d’aquests tallers permetran formular una proposta de llei alternativa que pretén modificar les bases del règim local (en francés, charte communale) i del pla de regionalització avançada, dues normes que es presentaran al Parlament el maig d’aquest any.

Aquesta activitat es realitza amb el recolzament de l’AECID.