La violència i les seves formes

Per inscriure’t, comple el formulari!

Descarrega el programa del curs

Els dies 7, 8 i 9 de setembre NOVACT participarà en el curs organitzat per la Universitat Autònoma de Madrid sobre “La violència i les seves formes” dins el programa dels seus Cursos d’Estiu. El curs es focalitzarà sobre el fenomen de la violència, les condicions que li donen origen i la seva dinàmica. Es parlarà de la violència de les religions, de la violència de gènere, de la que exerceix l’Estat sobre l’individu, de la violència del sistema capitalista, de l’auge dels moviments neonazis a Europa i l’últim dia de curs estarà dedicat a les possibilitats per a la pau.

El curs es desenvoluparà durant tres jornades i tots els dies es duran a terme quatre reunions amb diferents persones expertes i professores.

El 7 de setembre es parlarà de: 1. Violència ¿es neix o es fa? 2. Religió, gènere i violència 3. Taula rodona. Religió i violència 4. La mutilació genital femenina com a forma de violència. El 8 de setembre les temàtiques seran: 1.Violencia i crims d’odi a Europa 2. Civilització, descivilización i barbàrie 3. Taula rodona i debat: La violència de l’Estat 4. La violència a Mèxic i els itineraris de la vostra memòria. El 9 de setembre serà el dia dedicat a la pau: 1. Violència, justícia i perdó 2.Mesa rodona i debat: És possible la pau? 3. Igualtat, llibertat i dignitat: algunes fites necessaris en el camí de la pau 4. La pau és possible

El curs es realitzarà al Saló d’Actes de la facultat de Filosofia i Lletres de la UAM i serà reconeguts per 2 crèdits de lliure configuració o ECTS per als que hagin assistit al 100% de les sessions i superat l’avaluació exigida. Els alumnes obtindran diplomes d’assistència si han seguit, almenys, el 80% de les sessions del curs.

Serà possible matricular-se fins 7 dies abans del començament del curs, excepte els cursos amb places ja cobertes. A més es concedirà un màxim de 20 beques que podran ser sol·licitades per estudiants universitaris no assalariades i persones llicenciades aturades. El termini per a la beca és fins al 24 de juliol.

967-508-imagen_cv_webThumb