Certificat: Dret Internacional i Lluita popular noviolenta. Organització per a la Transformació Social

brochure Certificate

Del 28 de setembre al 18 de gener de 2015 s’inicia la segona edició del Certificat d’Estudis Avançats (CAS) “Dret Internacional i Lluita popular noviolenta. Organització per a la Transformació Social”. El curs online serà impartit per professionals de l’acció noviolenta i del dret; amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i la Universitat Al-Quds de Palestina i el suport dels Comitès de Coordinació de la Lluita Popular Palestina.

El CAS ajuda a les organitzacions i les persones que treballen en activitats de resolució de conflictes a través de la no violència a millorar la qualitat, l’eficàcia i l’impacte sostenible dels seus programes.

El Certificat d’Estudis Avançats pot ser validat per 11 crèdits ECTS (275 hores d’estudi). Els estudiants han de pagar 75 euros al de l’inici del curs per als materials.

Perfil d’alumnat:

Aquest certificat ha estat desenvolupat per involucrar a un màxim de 30 persones. S’impartirà en anglès i tot haurà de treballar-se en aquesta llengua. La data límit per a la inscripció és el pròxim 10 de setembre. El certificat està dissenyat per a la participació de persones actives en campanyes en curs relacionades amb la justícia social; líders de moviments de lluita popular, organitzadores de base, persones que treballen a nivell mitjà i alt en política i presa de decisions; representants polítics; i persones que treballen en el desenvolupament nacional i internacional de la societat civil, els drets humans i la construcció de pau.

Contingut del Certificat:

Mòdul 1. Marc teòric: d’on venim i on anem? Mòdul 2. Les nostres Campanyes: gent, poder i transformació social Mòdul 3. Dret Internacional: elements clau per entendre la llei com una eina per al canvi Mòdul 4. Organització per al canvi: el que fem és el que serem Mòdul 5. Comunicació: Els nostres missatges, les nostres audiències, les nostres eines Mòdul 6. Construint l’estratègia Mòdul 7. Mobilització per a l’acció: creant les nostres accions Mòdul 8. Avaluació i Celebració: els nostres impactes i la rellevància de destacar Metodologia del curs: El Certificat d’Estudis Avançats (CAS) és un programa online basat en:

  • Aprenentatge significatiu: Tot es farà sobre la base d’exemples reals, utilitzant les experiències i les lluites de cada participant com a referència, perquè l’aprenentatge sigui significatiu per a cadascuna de nosaltres. L’alumnat basarà el seu treball a classe en campanyes reals que estiguin treballant.
  • Teoria i pràctica: conceptes i reflexions teòriques es barrejaran amb el seu ús pràctic, no parlarem sobre les eines i mètodes. Anem a usar-los. Aprendre a través de la discussió i el fer. Cada bloc de continguts tindrà una introducció teòrica adaptada al context dels i les participants.
  • Pensament individual i col·lectiu: La presentació dels diferents conceptes es realitzarà a través de moments de pensament individual i reflexió col·lectiva, donant espai a les nostres reflexions personals i col·lectives per tal d’enriquir les nostres idees amb els suggeriments del grup i el coneixement del grups amb nostre coneixement. Per facilitar les interaccions dels 30 participants, es dividiran en 2 grups, amb un facilitador específic per a cada grup.
  • Aprenentatge dialògic: L’aprenentatge és una cosa social. Aprenem a parlar amb els altres, mitjançant la interacció amb els altres, per les experiències d’altres. L’aprenentatge és per a la transformació, no només per a l’adaptació; aprenentatge, per tant, se centra en el canvi personal i social. El nostre mètode es basa en els set principis de l’aprenentatge dialògic.

SI VOLS INSCRIURE’T, OMPLE EL FORMULARI

AQUÍ POTS DESCARREGAR MÉS INFORMACIÓ I EL DÍPTIC DEL CERTIFICAT