Formació en periodisme radiofònic al Marroc

Captura de pantalla 2015-12-04 a les 13.07.37

El dia 5 i 6 de Desembre, NOVACT i el Forum des Alternatives Maroc (FMAS) van organitzar una formació sobre periodisme radiofònic a Rabat.

Donat que les ràdios comunitaries no gaudeixen encara d’estatus jurídic a Marroc, la societat civil marroquina s’està organitzant per aconseguir mitjans de comunicació lliures i promoure la llibertat d’expressió al país utilitzant plataformes digitals per promoure aquest tipus de mitjans.

Aquesta formació, que es realitza en el marc del projecte CONSOLIDAR, pretén reforçar les capacitats tècniques i ètiques dels joves actors de la societat civil en la producció i animació d’emissions radiofòniques. La formació abordarà les temàtiques següents:

(I) Radios associatives a la nostra comunitat (II) Producció i animació d’un programa de ràdio (disseny, creació, producció i difusió) (III) Relació entre contingut i tecnologia. Com crear fonts veraces d’informació ? (IV) Intercanvi d’experiències de representats d’associacions juvenils.

El projecte CONSOLIDAR, finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament, preveu, entre altres, regular jurídicament les ràdios comunitàries.Per aixo, NOVACT conjuntament amb el FMAS han el·laborat i presentat al Parlament Marroquí una proposta legislativa que se centra en la necessitat de dotar d’un marc legal i reconegut a les ràdios comunitàries. Aquesta proposta es va presentar en roda de prensa el passat dia 17 de novembre.