Mobilització de fons per a organitzacions membres de la CMODH

cmodh

La Coordination Maghrébine des Organisations des Droits Humains (CMODH) i NOVACT organitzen, durant els mesos de novembre, desembre de 2015 i gener de 2016, un total de quatre formacions a profit de les associacions membre d’aquesta xarxa, única plataforma existent de coordinació entre les organitzacions de drets humans del Nord d’Àfrica.

Aquestes formacions, coordinades pel representant de NOVACT a Brussel·les, permetran reforçar els coneixements de prop de 100 representants de la societat civil maghrebí sobre les eines i els mètodes d’organització, identificació i selecció d’oportunitats de mobilització de fons, amb especial èmfasi en el finançament europeu, amb l’objectiu de millorar el treball de la societat civil del Maghreb amb la Unió Europea.

La primera formació de les quatre es va dur a terme a Tunísia, el 28 de novembre de l’any passat. Les properes sessions tindran lloc el 22 de gener a París, França, amb representants de les OSC maghrebíes a França, el 28 de gener en Nouakchott, Mauritània, i el 31 de gener a Rabat, el Marroc. A través d’aquestes formacions, s’espera reforçar la participació de les OSC locals en l’elaboració de polítiques de promoció de desenvolupament social i humà equitatiu i de transformació democràtica en el Maghreb.

Aquestes formacions s’emmarquen en el projecte KHOTWA, finançat per la Unió Europea i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID). El projecte KHOTWA té per objectiu promoure la participació eficaç, col·lectiva, constructiva i estructurada de la societat civil maghrebí en el procés d’integració regional del Maghreb com a actor clau per assegurar la prosperitat, la justícia social i la transformació democràtica de la regió.