KHOTWA: Promovent la integració regional del Maghreb

Reforçant el rol de les organitzacions de la societat civil que treballen en la defensa, la promoció i la protecció dels drets humans en el procés d’integració regional del Maghreb (Nord d’Àfrica).

El projecte KHOTWA: Promovent la integració regional del Maghreb té per objectiu promoure la participació de la societat civil de Mauritània, Marroc, Algèria i Tunísia en la integració regional del Nord d’Àfrica, liderat per la Unió del Magrib Àrab (UMA). Aquest objectiu es pretén aconseguir reforçant la participació del teixit associatiu a l’elaboració de polítiques de promoció de desenvolupament social i humà i la transformació democràtica de la regió.

El Maghreb és una de les zones més homogènies d’Àfrica i posseeix totes les característiques necessàries per convertir-se en el bloc més estable i pròsper de tota la regió. No obstant això, 25 anys després de la creació de la Unió del Maghreb Àrab, aquesta organització, la finalitat de la qual és promoure la integració regional, segueix sent ineficaç, i el Magrib es perfila com una de les zones menys integrades d’Àfrica.

El doble desafiament a la integració regional són la falta de participació de la societat civil en els processos d’elaboració i diàleg de polítiques públiques a nivell nacional i regional i l’escalada del cicle de contestació social i repressió en el Maghreb. Per això, durant els 28 mesos que dura aquest projecte, es preveu reforçar la participació del teixit associatiu a l’elaboració de polítiques públiques de promoció de desenvolupament social i humà, transformació democràtica i integració regional del Maghreb.

KHOTWA: Promovent la integració regional del Maghreb és un projecte únic que compta amb la capacitat de mobilització social i coordinació de l’única xarxa d’organitzacions de drets humans de Tunísia, Mauritània, el Marroc, Algèria (juntament amb organitzacions magrebines a França) existent en el Maghreb i s’implementarà en quatre etapes:

1. Reforçar l’estructura institucional d’una xarxa d’organitzacions del Maghreb que treballa en la promoció i la defensa dels drets humans a la regió;

2. Reforçar el rol de les organitzacions de la societat civil en la promoció, la defensa i la protecció dels drets humans;

3. Afavorir la participació de la societat civil en el procés d’integració regional del Maghreb;

4. Reforçar la participació de la societat civil en el procés de diàleg de polítiques públiques;

Socis del projecte: Coordination Maghrébine des Organisations des Droits Humains (CMODH)  i les seves organitzacions membres.

Finançat per: Unió Europea (Projecte ENPI/2014/353-979) i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

12045487_1167033876657669_9213824008940721170_o