Activitats: Nakba 2016. Jornades Resistències contra l’oblit del 11 al 15 de maig

Novact, com a membre de la Coalició Prou Complicitat amb Israel (CPCI), commemora un anys més, junt a les demés entitats i col·lectius, la Nakba Palestina.

El 15 de maig de 1948 va ser el dia en què es va crear l’estat d’Israel, fet que va suposar l’expulsió de més del 70% de la població palestina de la seva terra. Durant 68 anys, l’estat d’Israel ha estat vulnerant sistemàticament els drets i les llibertats fonamentals de la població palestina. Durant aquest temps, però, la població palestina ha sortit, i segueix sortint, al carrer per reivindicar els seus drets.

Aquest any, des de la CPCI continuem recolzant el poble palestí i, a través de les jornades ‘Nakba Palestina, 1948 – 2016. Resistències contra l’oblit’ els fem arribar la nostra solidaritat.

Agenda d’actes previstos:

  • DIMECRES 11 DE MAIG a les 19h a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la UB (carrer Montalegre, 6) de Barcelona: Conferència ‘Per què és important trencar llaços amb Israel? Camins cap a una pau justa’. L’acte comptarà amb la participació de Raji Sourani, fundador i director del Centre Palestí de Drets Humans (PCHR, per les seves sigles en anglès), Riya Hassan, directora de les campanyes a Europa del Comitè Nacional de Boicot de Palestina (BNC) i Blanca Camps, coordinadora de l’Observatori de Drets Humans i Empreses d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica. L’acte serà moderat per David Bondia, director de l’Institut Català de Drets Humans de Catalunya i comptarà, també, amb la presència de regidores d’ajuntaments catalans que s’han sumat al BDS.
  • DIJOUS 12 DE MAIG a les 16:30h al Parlament de Catalunya: Compareixença de Raji Sourani, director del Palestinian Center for Human Rights, a la Comissió d’Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència del Parlament de Catalunya.
  • DIVENDRES 13 DE MAIG a les 19h al Palau Robert (passeig de Gràcia, 107) de Barcelona: VII Premis Esperança, en reconeixement a persones i col·lectius que lluiten en defensa del poble palestí. L’acte serà conduit per l’actriu Rosa Boladeras. Organitza: Comunitat Palestina de Catalunya. Cal inscripció prèvia a nakba2015@gmail.com
  • DISSABTE 14 DE MAIG a les 18h a La Sedeta (carrer de Sicília, 321) de Barcelona: Cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula ‘La terra parla àrab’. L’acte comptarà amb la presència de Riya Hassan, membre del Boycott National Committee. Organitzen: Sodepau i Associació Hèlia. Al següent enllaç es pot trobar més informació del cinefòrum, i dels que es faran dins del mateix programa també el dia 21 i el 28 de maig.
  • DIUMENGE 15 DE MAIG a les 18h a la Plaça Catalunya: Bloc per Palestina a la manifestació Global Debout ‘Pobles dempeus. Construïm sobiranies’.

Aquí pots descarregar en pdf el programa complet.