Felipe Daza

 “Després de 3 mesos de viure a Palestina vaig començar a veure el reduït impacte de la cooperació internacional per millorar la vida dels palestins i les palestines. La meva idea sobre la cooperació al desenvolupament va entrar en crisi. En aquest procés personal, vaig començar a escoltar notícies d’un petit poble palestí que resistia contra la construcció del mur de separació dia darrera dia. La primera manifestació a Bil’in va mostrar-me el poder de la noviolència. De cop i volta, vaig trobar una oportunitat real de cooperació i solidaritat entre pobles a través dels moviments noviolents palestins que lluitaven en contra de l’ocupació i per la transformació del conflicte”.

Abans de la seva experiència a Palestina i Israel, en Felip va viure al sud de Senegal per realitzar una investigació del conflicte de la Casamance i posteriorment va treballar a la Missió de l’OSCE a Albània on va poder conèixer els moviments de la societat civil del país així com les dinàmiques del conflicte dels Balcans.

Llicenciat en Ciències Polítiques per la Pompeu Fabra, Màster en Relacions Internacionals per la Fundació CIDOB i diploma de postgrau en Prevenció de conflictes, gestió de crisis i rehabilitació post-conflicte per la Universidad Complutense de Madrid, en l’actualitat cursa estudis de Psicologia Social per la Universitat Oberta de Catalunya. La seva relació amb Nova va començar l’any 2006, quan va conèixer als responsables del programa de Noviolència Activa davant de la porta de Damasc a la ciutat antiga de Jerusalem. Pocs mesos després va començar a treballar a la seva seu de Barcelona.

Actualment, coordina les operacions noviolentes i de pau del Novact a Iraq, Líban, Jordània, Síria i Iemen, així com les iniciatives per augmentar el control sobre el comerç d’armes i les empreses de seguretat privades.