La Força Invisible a Colòmbia. Rol i impacte de les EMSPs

colombia_portada“La Força Invisible a Colòmbia” analitza el rol i l’impacte de les EMSPs en els drets humans i en el procés de construcció de pau. Aquest informe traça un recorregut a través del conflicte intern colombià per explicar i denunciar el rol i les actuacions d’aquestes EMSPs a Colòmbia i assenyalant, al seu torn, els actors que han facilitat i col·laborat amb el seu creixement i impunitat.

L’Estat colombià és el principal client de les EMSPs, però no és l’únic. També és molt significatiu l’ús que en fan algunes empreses transnacionals privades dedicades a sectors com el petroli, el gas, la construcció o la mineria. En aquests contextos, les EMSPs suplanten l’Estat a l’hora de proveïr seguretat o, simplement, constitueixen una altra eina més per reforçar polítiques neoliberals de desenvolupament econòmic.

Descarrega’l aquí.