Comunicat: Totes/tots som Mohcine Fikri !

 

Alhucemas, Marroc: aluaEl passat 28 d’octubre de 2016, Mohcine Fikri, jove venedor de peix de 31 anys, va morir aixafat per un camió d’escombraries mentre estava desafiant l’embargament dels seus béns i la seva destrucció per part de les autoritats locals.

Aquest menyspreable assassinat ha provocat una ona de protestes i manifestacions en diferents parts del país. Milers de manifestants han sortit al carrer al Marroc per denunciar la “hogra” (humiliació, abús de poder) a la qual és sotmesa la ciutadania marroquina. Després de les protestes, el cas ha estat confiat al Ministre de l’Interior. Fins ara, 11 persones han estat citades i detingudes en el marc de la recerca.

En conseqüència, NOVACT presenta la seva més sentit condol a la família de la víctima així com al poble marroquí, i afegeix la seva veu a la de les forces cíviques i democràtiques en la seva mobilització contra la “hogra” i la marginació, i així mateix declara el següent :
– NOVACT condemna aquest crim abominable i demana a les autoritats marroquines que prossegueixin amb la recerca de l’assassinat de Mohcine Fikri perquè sigui revelada tota la veritat al poble marroquí i a l’opinió pública.
– NOVACT declara el seu suport i solidaritat absoluta a les forces del Marroc que lluiten contra totes les formes de repressió i per l’establiment d’una societat democràtica, pacífica i digna que respecti la dignitat de la ciutadania marroquina.
De la mateixa manera, NOVACT demana a l’opinió pública espanyola que recolzi a les forces civils marroquines en la seva lluita pacífica per la llibertat i la dignitat, i manifesta el seu suport a totes les accions i manifestacions de solidaritat amb aquest cas a l’Estat Espanyol