Campanya: NOVACT s’uneix a ‘Casa Nostra, Casa Vostra’

NOVACT dóna suport a la manifestació unitària convocada per  CASA NOSTRA, CASA VOSTRA (18 de febrer a les 17.30, Plaça Urquinaona) per pressionar les institucions catalanes perquè defensin els drets de les persones migrades, refugiades i exiliades.

logo_horiz_smallMés de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva a causa de conflictes armats, vulneracions de Drets Humans, canvi climàtic i pobresa. Des del 2000, més de 35.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mar Mediterrani, convertint el 2016 en l’any més mortífer de la història en la ruta d’aquest mar, la més perillosa pels immigrants i refugiats. Els estats membre de la Unió Europea, els responsables de les polítiques d’asil, estan posant traves i tancant les fronteres, convertint-se en estats que deshumanitzen, minimitzen i criminalitzen els migrants. Un cop arriben a casa nostra, les persones migrades es troben amb institucions i lleis racistes que atempten contra els valors de la justícia, la democràcia i els Drets Humans. El 2015, l’Estat espanyol es va comprometre a rebre 17.337 persones refugiades en un termini de dos anys. Aquest compromís s’està incomplint tot i la seva gravetat. D’aquesta manera, l’estat espanyol i la Unió Europea vulneren sistemàticament el Dret Internacional Humanitari i els Drets Humans.

La campanya “Casa nostra, casa vostra”, en la que NOVACT s’ha volgut adherir, neix amb l’esperit de donar una resposta a la crítica situació que viu la Mediterrània i tornar a posar a la primera línia del debat públic l’anomenada “crisi migratòria”, fruït de la manca de respostes sostenibles en conflictes a Orient Mitjà o el continent africà. En aquest sentit, des de NOVACT, a través de la plataforma Casa nostra, casa vostra fem una crida a les institucions catalanes a:

1. Actuar definitivament davant d’aquesta situació tal com reclama la ciutadania
perquè Catalunya sigui terra d’acollida.
2. Garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades a Catalunya i comprometre’s a aplicar mesures contra el racisme, la xenofòbia, l’aporofòbia la LGTBIfòbia i la violència masclista.
3. Defensar el dret a la lliure circulació de les persones, tal com queda recollit a
l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
4. Treballar per eradicar les causes d’injustícia, violència estructural, guerra i
vulneració dels drets humans en origen que són l’arrel dels moviments forçats o no desitjats de població. I en aquest sentit, fomentar la cultura de pau. Demanem que s’agafin compromisos immediats.

I demanem a totes les ciutadanes a sortir al carrer el proper 18 de febrer a les 17.30 per dir no a l’Europa Fortalesa.

Pots signar AQUÍ el manifest