Notícia: Neix l’Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (OPEV) 

[Lire cet article en français]

Plataforma creada després de la validació del Pla d’Acció per a la Prevenció de totes les formes de l’extremisme Violent, resultat principal de la Conferència de Barcelona.

Els passats 28, 29 i 30 de gener, Barcelona va acollir la conferència “Cap a un nou paradigma: Prevenir l’Extremisme Violent”, on van participar 322 persones representant 172 institucions de 22 països de la regió Euro-mediterrània. Aquesta conferència, coorganitzada per NOVACT i la CMODH, va servir per validar de manera participativa el Pla d’Acció de la societat civil de la regió Euro-mediterrània per a la prevenció de TOTES les formes d’extremisme violent. Entès com a acord regional i transnacional, el Pla d’Acció conté 91 activitats, classificades en un decàleg d’objectius. Entre les mesures, destaca la creació d’un Observatori per a la Prevenció del Extremisme Violent (OPEV), que s’encarregarà de la posada en marxa i seguiment d’aquest document, a més de constituir la plataforma entre les organitzacions signants.

El Pla d’Acció és un compromís ferm de la societat civil de la regió en el seu paper preventiu. Així mateix, qüestiona la definició actual d’extremisme violent per incloure en aquesta categoria TOTES les formes possible, evitant així l’estigmatització de cap col·lectiu. A més, posa en relleu els enormes costos en matèria de drets humans que estan generant les polítiques antiterroristes, a banda de denunciar l’ús de l’extremisme violent per estigmatitzar els moviments socials i les organitzacions de la societat civil que treballen en la transformació social i la defensa dels drets humans.

Tant l’Observatori com el seu Pla d’Acció estan sent presentats aquesta setmana a Tunísia i es preveuen actes similars al Líban, Palestina, Jordània, Madrid i Barcelona. es ciutadanes que vulguin consultar el Pla d’Acció (versions en anglès i francès de moment) com les entitats que vulguin adherir-se al Pla d’Acció, consulteu la pàgina web de l’OPEV.

Amb el recolzament de la Diputació de Barcelona Direcció de Relacions Internacionals, Ajuntament de Barcelona, SOC, de la Generalitat de Catalunya, del Fons Social Europeu, de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i la Unión Europea DG Near.
“El Fons Social Europeu inverteix en el teu futur”

FSE_amb_lema

MEYSS_color

logo agencia

SOC

Diputacio.bcn.apaisada.web.bis

CS5_marca_CMYK