Comunicat: 8 de març, Aturada Internacional de Dones #NosotrasParamos

#VivasNosQueremos #MujeresEnHuelga #8M

logo_mujeres_2016-300x237El 1975 les dones islandeses van plantejar la primera vaga de dones a nivell nacional. Es van negar a treballar, cuinar i tenir cura de les criatures per un dia. Anys més tard, a Barcelona es va organitzar la campanya Vaga de Totes  amb una idea similar que va mobilitzar a moltes dones, lesbianes i transsexuals fent vaga el 19 de maig de 2015 amb la idea de transformar l’ideari de les vagues generals, molt centrades en el subjecte home treballador de fàbrica, i posar sobre la taula un altre tipus d’explotacions i necessitats fent visible el treball no remunerat i emfatitzar que la reproducció social és també un lloc de lluita. Un any més tard, a l’Argentina, les dones van plantejar una aturada contra la violència masclista, després de la violació d’una dona de 16 anys, i el feminicidi sistematitzat que pateixen les dones.

Ara, el 8 de març de 2017 s’ha ha fet una crida a un Atur Internacional de Dones coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. L’Atur ha rebut suports d’almenys 40 països, convertint-se en una de les accions de protesta internacionalment coordinada, més gran dels últims anys, sobretot, tenint en compte la diversitat d’organitzacions i països involucrats. Alguns mitjans de comunicació ho han comparat a les manifestacions internacionals contra la guerra a l’Iraq de 2003.

La jornada es planteja com un moment en el qual mostrar potència i lluitar pels drets reproductius i contra la violència, entesa com a violència econòmica, institucional i interpersonal d’una manera activa i visible.

La idea és demostrar la importància de les dones en el manteniment del sistema. Sense el treball, moltes vegades invisibilitzat, de les dones: el món s’atura. A més, el dia 8 de març també ve a posar sobre la taula problemàtiques del sistema heteropatriarcal i capitalista que ataquen directament a les dones: la violència masclista, la discriminació laboral, la discriminació per orientació sexual, els rols de gènere impostos, les identitats de gènere construïdes artificialment, ….

“Som les principals encarregades de la reproducció social: la reproducció de la força de treball, la cura de les persones, el manteniment de les llars i les treballadores dels treballs feminitzats més precaris i amb els sous inferiors a la mitjana (servei domèstic i de cura, sanitat, educació, administració, hostaleria, serveis, comerç, neteja, …). Aquesta força és la que fa girar la roda del capitalisme més ferotge. La nostra precarització és la base sobre la qual es mantenen els privilegis d’uns pocs (polítics, banquers, màfia, grans empresaris, grans fortunes) … i la naturalització de les relacions de gènere i sexe perpetua aquesta situació “, expliquen en un comunicat les companyes feministes de Barcelona organitzades ja, des de fa diversos any, sota la campanya Vaga de Totes.

La forma de participar de l’atur és molt diversa.  Aquí més informació:

http://parodemujeres.com/protest-como-protestamos/

Des Novact ens sumem a aquesta crida convocant a les nostres treballadores a un dia d’acció en el qual participar de les diferents accions que tindran lloc a les ciutats on tenim oficina física.

Així, de 12h-12: 30h ens solidaritzem amb l’atur de dones, parant les dones de Novact, juntament amb els companys que donen suport a la lluita feminista, tota la seva activitat laboral i domèstica, participant:

  • A partir de les 19h a la Manifestació que tindrà lloc a la Plaça Universitat de Barcelona
  • A partir de les 12h a la concentració que tindrà lloc a la Plaça Manara de Ramallah
  • A partir de les 19h a la Manifestació que tindrà lloc a Cibeles, Madrid.