21 ABRIL – POSEM EL FOCUS a les vulneracions de Drets Humans

 

Divendres 21 d’Abril coorganitzem dos actes on farem públics dos dels projectes en què hem estat treballant els últims mesos, tots dos centrats en posar al focus a les vulneracions de drets humans comeses, amb impunitat i al marge de qualsevol legalitat, en diferents contextos.

Matí –  de 8:45 a 14h – Palau Macaya
 

Participarem al Seminari “Drets Humans i noves formes de Mercenarisme: violacions, límits i oportunitats de l’ordre jurídic internacional”, coorganitzat amb el CEI – International Affairs, on presentarem l’Observatori d’investigació ShockMonitor, sobre violacions de drets humans i empreses militars i de seguretat privada (EMSP).

En paral·lel al debat ja obert a Nacions Unides sobre quin tipus de regulació internacional caldria aplicar a les activitats d’aquestes empreses, serà un punt de trobada per aconseguir una major col·laboració entre món acadèmic, organitzacions de la societat civil i representants polítics a l’hora d’actuar als països on opera aquest nou mercenarisme, la indústria militar i de seguretat privada.

Amb els objectius comuns de controlar les seves activitats, contribuïr a la transparència del seu funcionament i acabar amb la impunitat de les seves accions, l’Observatori Shock Monitor neix com a xarxa d’investigació internacional per prevenir les conseqüències de la privatització de la guerra i la seguretat.

ShockMonitor - International Observatory in Private War and Human Rights Violations

DESCARREGAR EL PROGRAMA COMPLET

Inscripcions
: indicant nom, cognoms i DNI o NIE a info@ceibcn.com

———————-

Tarda – 18h – CCCB, Aula 1

Acte de presentació de l’informe audiovisual “Cap al Restabliment de la Legalitat a la Frontera Sud”, amb tota la informació i testimonis recollits a Ceuta, Melilla i el Marroc, dins el projecte conjunt #DDHHFronteraSur amb Irídia – Centre per la Defensa dels Drets Humans i FOTOMOVIMIENTO 15M.

Volem fer visible la situació actual d’excepcionalitat jurídica i vulneració de drets que es viu a la frontera sud i treballar per al restabliment de la legalitat a la zona. L’informe se centra en les entrades terrestres a territori espanyol de persones migrades, i pretén evidenciar les constants vulneracions de drets humans que es donen en aquest context, gràcies també a la informació de les persones i entitats que treballen sobre el terreny a la frontera.

Posem el focus sobre els #DDHHFronteraSur perquè és el moment de fer passos concrets per aconseguir canvis en les polítiques migratòries i cap a un major suport als drets de les persones refugiades i migrants.

[Roda de premsa: Dijous 20 d’Abril – 10:30h – Col·legi de Periodistes]TOTA LA INFORMACIÓ DE L’ACTE, AQUÍ.