Construir ponts i acollir a la població refugiada a Catalunya

En un moment en el qual gran part de la ciutadania està prenent consciència i duent a terme accions d’incidència política sobre la situació a les fronteres de l’est de la Unió Europea, s’ha detectat un buit mediàtic i de sensibilització pel que fa a la realitat que estan patint les persones migrants i refugiades a la Frontera Sud de l’Estat Espanyol, i en concret a Ceuta i Melilla.

El projecte “Conferència, exposició i taller per construir ponts i acollir a la població refugiada a Catalunya”, s’emmarca dins del projecte més ampli “Frontera Sud: Reconstrucció del model de fronteres basat en el respecte als drets humans” que vol conscienciar la ciutadania i reforçar l’apoderament, per promoure:

– Una nova llei d’estrangeria que respecti els drets humans dels migrants i refugiades
– El restabliment de la legalitat internacional a la Frontera Sud a l’Estat Espanyol
– La redefinició del model de les fronteres europees.

Amb aquests objectius en ment, el present projecte desenvolupa 3 grans activitats a diferents municipis de la província de Barcelona, centrades en la sensibilització i mobilització, i seguint una metodologia participativa i interactiva i que potencii la reflexió i l’acció ciutadana:

1) L’exposició fotogràfica “Els Murs d’Europa”
2) La conferència “Frontera Sud i les altres refugiades”
3) El taller formatiu d’incidència política “Cap a nous models de frontera basats en el respecte als drets humans”

 

Amb el suport de: Irídia – Centre per la Defens dels Drets Humans, Fotomovimiento

Finançat per: Diputació de Barcelona