Ens adherim a la Plataforma unitària contra les violències de gènere

NOVACT, com a organització compromesa amb l’equitat de gènere, s’adhereix a la Plataforma unitària contra les violències de gènere per tal de treballar en xarxa per visibilitzar les violències masclistes i reclamar actuacions a través de la mobilització ciutadana a Catalunya.

S’han comès 1Plataforma105 feminicidis i altres assassinats a dones comeses per homes a l’estat espanyol durant el 2016. Entre 2010 i 2015 s’han registrat 681 feminicidis i altres assassinats a dones a mans d’homes a l’estat espanyol. A Catalunya, aquesta xifra ascendeix a 132 assassinades, segons les fonts de Feminicidio.net . Per altra banda, cada cinc dies una dona és assassinada a l’Estat Espanyol per la seva parella o ex parella. Tal i com diu la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, uns dos milions de dones són esporàdicament o contínuament víctimes de la violència masclista, però només set cents mil es reconeixen com a tal. Un 12,3% de dones, entre 18 i 29 anys, i un 14,5%, entre 30-44 anys, pateixen maltractament.

Davant d’aquesta situació alarmant, al 2002 es crea la Plataforma unitària contra les violències de gènere – de la que NOVACT forma part –  amb els següents objectius:

– Fer visible la realitat i l’amplitud de la violència contra les dones: ens neguem a ser-ne còmplices amb el nostre silenci.
– Sensibilitzar la ciutadania desvetllant les creences i els estereotips culturals que sustenten la violència vers les dones i que es transmeten de generació en generació.
– Posar de manifest la dimensió social del fenomen de la violència contra les dones i evidenciar la necessitat de crear mesures de prevenció que evitin la reproducció d’aquestes pautes de conducta.
– Difondre públicament els diferents recursos existents d’atenció a les dones que pateixen violència.
– Potenciar nous models de convivència i la cultura de la pau.
– Donar espai a totes les entitats i associacions que treballen per l’eradicació de la violència contra les dones perquè puguin explicar les diferents activitats que duen a terme.

Des de NOVACT lluitem per l’eradicació de les violències i la lluita per un món noviolent, i també de les violències masclistes, de les quals totes en som responsables i ens hi hem de posicionar de manera activa en contra.

Podeu veure AQUÍ el manifest

StopFeminicidio-Facebook

“Es produeixen més de vuitanta-set mil violacions a l’any en aquest país, però cadascuna d’elles és concebuda com un fet aïllat” (Rebecca Solnit)