Les artistes Xabaca exposen la seva obra a Barcelona

Del 3 al 15 de juliol es podran visitar a la sala d’exposicions del Districte de Gràcia (Plaça de la Vila, 2) les obres desenvolupades per la cantautora palestina Haia Zaatry, l’artista visual libanesa Fatima Mortada, les cineastes marroquines Houda Lakhdar i Sofia Aissaoui i la il·lustradora tunezina Farah Ben Mansour. Creadores becades en el marc de la xarxa Xabaca, un projecte desenvolupat per Novact costat de Jiwar i Al Fanar que compta amb el suport econòmic de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament.

Expo_Xabaca

Les obres que es mostren són el resultat del mes de residència artística que les creadores van realitzar a Barcelona, a Jiwar més específicament, durant el passat mes de març. Durant aquests trenta dies van gaudir de sessions conjuntes, trobades amb artistes de Barcelona, formació en noviolència i mobilització social, així com a temps específic per al desenvolupament dels seus projectes amb els que van guanyar la beca. L’objectiu és trencar estereotips i posar la llavor per a la creació de la xarxa Xabaca, una xarxa internacional contra la censura de les artistes àrabs.

La instal·lació també comptarà amb un espai expositiu per a l’artista egipci Mina Nasr. Més informació aquí:

http://jiwarbarcelona.com/es/catala-mina-nasr-nou-artista-convidat-per-jiwar-creacio-societat/

Per a més informació de la exposició, pots decarregar el pdf explicatiu.  

Expo_Xabaca3