Tribunal Permanent dels Pobles sobre les violacions dels drets humans de les persones migrants i refugiades

photo5969721872918620451

El dissabte 8 de juliol a Barcelona serà el llançament públic del Tribunal Permanent dels Pobles sobre les violacions (TPP) amb impunitat dels Drets Humans de persones migrants i refugiades.

El Tribunal Permanent dels Pobles  celebra una sessió especial per abordar les polítiques europees que afecten les persones migrants i refugiades. L’Europa fortalesa ha portat a la desaparició de moltes persones i a la mort de milers durant el seu viatge per arribar a les fronteres del sud i l’est d’Europa.

La sessió del proper dissabte serà la inauguració, en presència de membres del Tribunal, per a les audiències que se celebraran el 2017 i 2018, recollint casos i testimonis de persones migrants, refugiades i d’expert/es en la matèria.

Durant les audiències, el Tribunal:

  • Documenta els testimonis de comunitats de persones immigrants i refugiades, incloses les seves propostes per avançar en un enfocament de bases correctes i un marc alternatiu
  • Escolta i fa visibles els casos de violacions dels drets dels pobles migrants i refugiats
  • Analitza les causes fonamentals del desplaçament forçat de migrants i refugiats, inclosos els acords comercials i d’inversió, l’extractivisme global
  • Determina les responsabilitats dels governs, inclosa la Unió Europea i altres organismes oficials europeus
  • Analitza el paper de les empreses transnacionals en la cadena de treball global, els règims fronterers i la detenció i la deportació

Data i hora
08 de juliol de 2017
de 9.30 a 20h

Lloc
Aula Magna de la Universitat de Barcelona, Edifici històric. Pl. Universitat
(Gran Via Les Corts Catalanes, 585)

Per a més informació i/o per signar la Crida al Tribunal: http://transnationalmigrantplatform.net

Inscripcions, AQUÍ.

Programa Complet

Twitter

Facebook

Contacte: pptribunal_eu @riseup.net

Primeres convocants: Transnational Migrant Platform Europe (TMP-E), Platform of Filipino Migrant organisations in Europe (Commission for Filipino Migrant Workers (CFMW), Geneva Forum for Filipino Concerns, Centro Filipino-Barcelona, Kasapi-Hellas); MDCD (Morrocan Platform in Europe) ( Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO), Al Maghreb, CODENAF, IDD, Khamsa, Migration et Developpement, Na’oura); Social Development Cooperative-Ghana, Africa Roots Movement, Kromantse Foundation; RESPECT Network Europe; ECVC – Coordinadora Europea de Vía Campesina; Associació Catalana per la integració d’homosexuals, bisexuals i transexuals inmigrants (ACATHI); Carovane Migranti; Comitato Verità e Giustizia per i Nuovi Desaparecidos; Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos; Espacio del Inmigrante; Fotomovimiento; Institut de Drets Humans de Catalunya; IRIDIA; Mujeres Pa’lante; NOVACT; Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL); Sindicato Popular de vendedores ambulantes; Stop Mare Mortum; SOS Rosarno; SUDS; Tanquem els CIEs Barcelona; Transnational Institute (TNI); Tras la Manta; Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR).