L’ús de les bales de goma a debat

Novact, com a membre de la Plataforma Defender a quien Defiende, juntament amb Irídia i el suport de Legal sol, impulsem un debat al voltant de l’ús de bales de goma al Teatro del Barrio de Madrid el proper dimarts 24 d’abril a les 19:00 h. A més,  Defender a quien Defiende realitzarà una trobada/taller a la capital sobre monitoratge i sistematització de vulneracions en contextos de protesta el pròxim dimecres 25 d’abril a les 18:00 h sota el nom “Herramientas para la acción y la defensa de derechos”.

“L’ús de les bales de goma a debat” serà un espai de reflexió sobre la possibilitat estendre la prohibició d’aquests projectils a tot l’Estat espanyol. Actualment, a Catalunya estan prohibides des de 2014. La jornada comptarà amb la participació d’activistes i advocades vinculades a la defensa del dret a la protesta i que porten causes d’afectades per bales de goma a l’Estat espanyol.

A l’acte participaran Carles Guillot, ferit per bala de goma a l’any 2011 per part dels Mossos d’Esquadra i integrant de Stop Bales de Goma; Esther Quintana, ferida per pilota de goma durant la vaga general del 14 de novembre de a 2014 per part dels Mossos d’Esquadra i integrant de la Plataforma Ull amb el teu Ull i Roger Espanyol ferit per bala de goma per part de la Policia Nacional durant l’1 d’octubre de 2017 a Barcelona.

L’esdeveniment comptarà amb les aportacions de Thais Bonilla (Novact), Patricia Orejudo (Legal Sol), Juanlu Sánchez (Eldiario), Isabel Elbal, advocada de la Causa del Tarajal, Daniel Canals (Amnistia Internacional), Noam Abad (Xarxa Jurídica), Anaïs Franquesa (Iridia) i Andrés G.Berrio (Iridia).