Acte: Jornada sobre Frontera Sud i Drets Humans a Barcelona

El passat 14 de Juny, en el marc del projecte “Mesures per avançar cap el restabliment de la legalitat a la Frontera Sud” vam organitzar, juntament amb Iridia – Centre per la Defensa dels Drets Humans, i Fotomovimiento,una Jornada sobre Frontera Sud i Drets Humans, a l’aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Per seguir denunciant l’arbitrarietat i les vulneracions sistemàtiques de drets humans que es donen actualment en aquest espai d’excepcionalitat jurídica i aconseguir que es generin canvis concrets en l’àmbit de polítiques migratòries.

La Jornada va comptar amb la participació d’experts en matèria migratòria, així com amb algunes de les veus dels informes escrit i audiovisual #DDHHVíasMaritimas, realitzats aquest any amb l’objectiu de:

  • Visibilitzar les vulneracions de drets humans de drets que pateixen les persones que, davant la falta de vies segures i legals, realitzen el seu viatge migratori cap a Europa a través de la Frontera Sud de l’Estat espanyol a través de les vies marítimes.
  • Denunciar les pràctiques i mecanismes, derivades d’una gestió migratòria restrictiva i vulneradora de drets, analitzant també com afecten a dones i menors migrants.
  • Visibilitzar i denunciar com la Frontera Sud, com a espai de negació de drets, no s’acaba quan les persones arriben a territori espanyol, sinó que s’engloba dins un sistema racista i criminalitzador de les persones migrants, que reprodueix aquests espais a l’interior de l’estat espanyol, a través de l’aplicació de la llei d’estrangeria.

A banda de la participació d’actor polítics locals i d’àmbit català a la jornada, les conclusions i recomanacions de l’informe seran presentades la setmana vinent a diverses formacions polítiques del Congrés dels Diputats espanyol.

Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona i Casa Nostra Casa Vostra