Notícies: Ahed Tamimi, la menor palestina icona de la resistència noviolenta ha estat alliberada al costat de la seva mare

“Estic molt feliç, perquè finalment estic amb la meva família, els meus amics i amigues, però la meva felicitat no serà completa fins que tots els nens i nenes siguin alliberats de les presons israelianes” expressa Ahed Tamimi, jove del poble de Nabi Saleh, conegut per la seva trajectòria en resistència noviolenta en contra de l’ocupació i que va ser condemnada a gairebé 8 mesos per ser considerada “massa perillosa” per les forces d’ocupació israelianes.

Ahed va ser alliberada a l’entrada del seu poble, encara que les forces israelianes van anunciar que seria alliberada en el punt de control del nord de Tulkarem en un intent de dispersar a familiars, amics, activistes i periodistes. No obstant això, va ser rebuda per una multitud acompanyada dels seus familiars i líders dels Comitès de Resistència Popular i de la seva advocada, Gaby Llasky.
Ahed assistia a les manifestacions setmanals organitzades al seu poble, envoltat per un assentament israelià il·legal sota el dret internacional on de fet, els colons viuen en òbvies millors condicions-gaudeixen de piscines, de 24 hores d’aigua corrent, etc- que els habitants de Nabi Saleh. El poble de Ahed és assaltat gairebé cada dia per les forces militars israelianes fent ús de gas lacrimogen, bombes de so i, fins i tot, munició real.
De fet, la família Tamimi ve patint alguns anys la repressió de les forces d’ocupació. L’any 2012 Bassem Tamimi, pare de la jove, va ser considerat presoner polític durant un dels seus nombrosos arrests a la presó. La seva mare, Nariman, ha estat també arrestada cinc vegades, i el seu germà, Waed, qui segueix encara a la presó, dos dues vegades. La raó: participar en manifestacions no violentes en el seu poble en contra de la pèrdua de les seves terres, dels seus drets i de la seva dignitat.

Ahed va ressaltar la importància de seguir lluitant pels més de 300 menors palestins que continuen a les presons israelianes, i la importància de l’educació com a eina de resistència a l’ocupació. “Estic decidida a estudiar Dret a la universitat, per així forçar la rendició de comptes a l’Estat d’Israel”.

Els Comitès a més van simbolitzar la importància i la força de l’educació entre els i les joves palestines a través d’una escultura que es representa a una jove llançant un llapis amb un tira-xines.

El nombre de menors arrestats per les forces d’ocupació israelianes continua augmentant. Aproximadament 700 nens i nenes són condemnats cada any en corts militars israelianes després de ser arrestats, interrogats i detinguts. De fet, des de l’any 2000 més de 12.000 menors palestins han estat detinguts.

Sense lluita no hi ha justícia, i sense justícia no hi ha pau real.