L’OPEV arriba a l’assemblea de Nacions Unides a Nova York

Els propers 24 i 25 de setembre, l’Observatori per la Prevenció de l’Extremisme Violent  participa dels actes paral·lels que es realitzen durant les reunions d’alt nivell de la 73ª Assembla General de les Nacions Unides a Nova York.

Luca Gervasoni participarà representant NOVACT i l’OPEV, per posar en relleu l’Observatori per la Prevenció dels Extremismes Violents com una de les principals iniciatives de la societat civil euro-mediterrània en matèria de PVE recolzada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. L’OPEV subratlla la necessitat d’unir esforços entre societat civil i les institucions i elaborar plans d’acció locals de la societat civil per la prevenció dels extremismes violents.

Aquests actes es conceben com un espai de trobada de persones expertes en matèria de Prevenció d’Extremismes Violents (PVE) per posar en relleu iniciatives de la societat civil a nivell local, així com identificar reptes i bones pràctiques per enfortir la cooperació entre administracions, professionals i societat civil.

Aquesta activitat està coorganitzada pel Projecte de Prevenció, el Centre Global de Seguretat Cooperativa i el Royal United Services Institute i hi participaran representants dels estats membres de l’ Assemblea General de les Nacions Unides, alts funcionaris i experts de l’Oficina Contra el Terrorisme (CTED), ONU Women,  el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament  (PNUD) entre altres.