Es comença a posar en marxa el REC, moneda ciutadana, a l’Eix Besòs

Durant aquest mes d’octubre comença la posada en marxa del REC (Recurs Econòmic Ciutadà), dins de la prova pilot que es duu a terme en els 10 barris que conformen l’Eix Besòs de Barcelona. Novact és l’entitat gestora i ha impulsat aquest projecte amb la col·laboració de les entitats comercials i socials de l’Eix Besòs i de l’Ajuntament de Barcelona.

Són 86 els comerços i parades de mercats en els que ja es poden gastar els recs. A més, qualsevol persona que ho desitgi pot bescanviar euros per recs i utilitzar-los en els comerços de l’Eix Besòs que l’acceptin, disponibles en el mapa de la pàgina web del REC i també en l’aplicació mòbil.

També s’ha realitzat el primer pagament del 25% del Suport Municipal d’Inclusió (SMI) en recs als 315 usuaris del projecte europeu B-MINCOME que han rebut la formació sobre el funcionament de l’aplicació del REC. Un total de 42.590,39 recs que aquest mes començaran a circular en aquests 10 barris de l’Eix Besòs.

L’objectiu del rec és afavorir que els diners es quedin en el territori per tal de fomentar l’economia, el comerç i les relacions de proximitat, i que aquests diners es gastin als barris, als seus comerços i establiments.

Com funciona el REC?

Les transaccions amb la moneda digital es fan mitjançant una aplicació mòbil gratuïta que permet fer pagaments de forma instantània, fàcil i sense costos. L’aplicació REC Barcelona està disponible a Google Play per a tothom.

Un cop descarregada, només cal donar-s’hi d’alta com a persona usuària, particular o professional. Aquells qui ho desitgin poden bescanviar euros a RECs i començar a fer les compres amb aquesta moneda.