Informe: Transformació i influència del complex militar-industrial de seguretat i les seves vulneracions de drets humans

Aquest informe, realitzat dins el projecte STOP CORPORATE WARS” de prevenció de les guerres modernes, forma part de la investigació i monitorització realitzada des de l’Observatori Shock Monitor sobre l’impacte de la guerra moderna en els drets humans, i del treball conjunt realitzat desde NOVACT amb el Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

L’informe “La Transformació del complex militar-industrial. Evolució, influència i violació de drets humans en la Homeland Security” va ser presentat el passat novembre a Barcelona en el marc de la Conferència Internacional “Confrontant la privatització de la guerra i la seguretat”, en la qual es van posar sobre la taula els reptes, impactes i estratègies per fer front a la privatització de la guerra i garantir la seguretat humana i els drets humans, considerant el creixent rol de les empreses militars i de seguretat privada en contextos de Conflicte Armat, Ocupació i Seguretat Nacional.

En línia amb els objectius del projecte i de l’Observatori ShockMonitor, aquest informe vol contribuir a establir les bases per a la creació d’una xarxa de treball internacional per confrontar el fenomen de la privatització de la guerra i la seguretat.

POTS DESCARREGAR L’INFORME AQUÍ