Notícia: Balanç positiu dels tres mesos de funcionament del REC

El REC és la moneda ciutadana de Barcelona impulsada per Novact en col·laboració amb les entitats comercials i socials de l’Eix Besòs i de l’Ajuntament de Barcelona. El REC fa tres mesos que circula pels 10 barris que conformen l’Eix Besòs, amb un acceptació creixent entre comerços i usuaris.

Un total de 172 comerços i parades de mercat accepten RECs com a mètode de pagament, una xifra que segueix augmentant cada setmana amb noves botigues gràcies a l’acció directa i personalitzada d’informació que s’està fent als barris. Darrerament s’han començat a adherir també entitats com per exemple el Casal del Barri Besòs o bé, l’Associació de Veïns del Besòs. Es poden consultar al mapa de l’aplicació o de la pàgina web del REC.

Aquest sistema compta amb 471 persones usuàries que formen part del projecte del B-MINCOME i que utilitzen el rec com a sistema de pagament per les seves compres quotidianes. En els quatre primers pagaments s’han posat en circulació 206.330 RECs a través del Suport Municipal d’Inclusió que reben aquestes famílies. La resta fins als 488 usuaris totals, son persones que s’han donat d’alta de forma voluntària.

Els comerços que participen en el projecte B-MINCOME han ingressat 883,81 RECs de mitjana durant els tres primers mesos en què ha circulat la nova moneda ciutadana. A més, els resultats d’una enquesta anònima feta a diferents comerciants demostra que un 95,3% d’aquests ha notat un augment de clients al seu comerç gràcies al REC i, per tant, un increment en el volum de les vendes.

Una dada que augmenta significativament és la recirculació del REC, és a dir, les despeses en recs que fan els comerciants. El primer mes van ser tal sols 249 RECs, però en el segon període aquesta xifra arriba als 2.375 RECs, En aquest període es va fer el primer pagament en RECS d’un comerç a un proveïdor. Ja en el tercer període de funcionament, de només 20 dies, els comerços han fet recircular 4.125 RECs, un 73,7% més que tot el mes anterior.

 

Qualsevol persona que ho desitgi pot descarregar-se l’aplicació al mòbil a través de la Play Store i bescanviar euros per RECs a través de la icona amb el símbol + i el del REC.