Rizoma contra la polarització a Espanya, Itàlia i Àustria

El projecte Rizoma: Contra la polarització té com a objectiu la prevenció de la polarització i la radicalització en tres països europeus (Àustria, Itàlia i Espanya) en nivells de base. A través d’un enfocament i una metodologia participativa es dotarà d’eines a professionals de primera línia d’organitzacions, professorat, institucions públiques i partits per a la prevenció de la polarització i la radicalització, es reforçarà la resiliència en grups vulnerabilitzats, es conscienciaran i produiran polítiques innovadores per prevenir la radicalització i l’extremisme violent.

La relació entre polarització i radicalització s’entén com un procés; mentre que la polarització fa referència a la concepció d’adversaris ( “nosaltres” i “ells”), la radicalització està relacionada amb qüestions polítiques, socials i religioses. Les dues creen hostilitats, alienació i intolerància. En els últims temps, els extremismes violents estan cada vegada més presents a la regió europea; El racisme, la islamofòbia o ideologies d’extrema dreta estan tenint representació institucional. Tenint aquesta situació en compte, la proposta d’aquest projecte és la identificació de bones pràctiques, la capacitat de construcció i de desenvolupament d’eines pràctiques i la seva aplicació a nivell europeu.

El projecte Rizoma: Contra la polarització pretén:

    • Dotar els representants de primera línia d’eines per prevenir l’extremisme violent.
    • Reforçar la resiliència de comunitats en risc.
    • Dotar les institucions públiques d’un marc polític dirigit a tractar la radicalització i la polarització des del vessant dels drets humans.
    • Conscienciar a nivell europeu de les bones pràctiques i les eines per mitigar la polarització.

El projecte Rizoma: contra la polarització està recolzat per la Unió Europea (Internal Security Fund – Policies) i serà coordinat per NOVACT, Civil Volunteer Group (GVC) d’Itàlia i Südwind d’Àustria durant 2 anys.

Podeu veure el video promocional del projecte AQUÍ