Comunicat: Davant la situació de repressió contra les manifestacions noviolentes dels últims dies a Algèria

 
Davant la repressió contra les i els activistes que participen en les manifestacions noviolentes que s’estan succeint en Algèria durant les últimes setmanes, per avançar en l’aprofundiment democràtic del país, i donant seguiment al comunicat publicat el 9 d’abril pel Col·lectiu de les dinàmiques de la societat civil per una sortida pacífica de la crisis, NOVACT es suma a reafirmar el seu total recolzament al moviment noviolent per el canvi del país, i manifesta que:

    • En tant que Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta, que té com a finalitat promoure processos de transformació social basats en els Drets Humans (DDHH), la justícia i la democràcia a la regió Euro-Mediterrània, celebrem l’existència de moviments noviolents a Algèria que busquen una transformació pacífica del país per avançar cap a una democràcia real.
    • Denunciem la repressió contra les marxes que s’estan succeint en Algèria, especialment a la capital, utilitzant elements com gasos lacrimògens, canons d’aigua o canons de so. Denunciem també la detenció arbitrària de defensores i defensors dels DDHH, especialment el tracte degradant i humiliant cap a les dones activistes detingudes per les forces de seguretat, així com la persecució d’activistes que defensen el canvi.
    • Ens posicionem contra la prohibició de les manifestacions públiques al país, mesura contrària als articles 18 i 21 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signat i ratificat per Algèria, i els intents de dificultar la participació social en les manifestacions mitjançant el bloqueig de les principals vies d’accés a la capital del país.
    • Reiterem el deure de les autoritats d’escoltar i dialogar amb els manifestants i trobar alternatives que permetin la transició noviolenta i la reducció de la tensió que està vivint Algèria. Així mateix, demanem a les autoritats que garanteixin la seguretat i l’exercici dels drets civils i polítics en totes les manifestacions que s’estan produint al país, i dels seus manifestants, especialment a Alger.

 

En solidaritat amb el poble algerià,

  

Barcelona, 17 d’abril de 2019
NOVACT, Institut Internacional per l’Acció Noviolenta.

 

* Fotografies de Said Salhi