Notícia: Els resultats dels 6 primers mesos de circulació del rec

La xarxa del rec compta amb un total de 173 comerços i  parades de mercat que accepten el rec com a mètode de pagament. 

També s’han començat a adherir entitats com per exemple el Casal del Barri Besòs i Vallbona Viu. S’està fent un treball personalitzat d’informació a les entitats per tal de que es sumin a la xarxa del rec i així arribar a noves usuàries. 

El sistema del rec compta amb 600 persones usuàries actives que utilitzen el rec per les seves compres quotidianes. Durant aquest període s’han creat 341.458 recs dels quals 204.146 els usuaris professionals han canviat a euros, per tal actualment circulen 137.313 recs 

Els comerços que participen en el rec han ingressat 2.288 recs de mitjana en els sis mesos de circulació de la moneda ciutadana. La dada que augmenta més significativament és la recirculació, la despesa que fan entre comerciants, fins a un 29% respecte el primer mes 

Una enquesta que han respost 232 usuaris particulars del rec mostra que el 82,76% estan satisfets amb el rec, aquest resultat és d’un 80,26% entre els 76 comerços enquestats.  

El rec està tenint un impacte real en barris de l’Eix Besòs que tenen problemes de desertització comercial; ara el repte és incentivar la participació dels veïns i les veïnes per a enfortir la cohesió social. 

Aquí un enllaç a una notícia de betevé.