Notícia: NOVACT i la Fundació Carta per la Pau dirigida a l’ONU organitzen l’#ÀgoraDeDrets sobre el Dret a la Pau

Barcelona, juny de 2019

NOVACT i la Fundació Carta per la Pau dirigida a l’ONU, han organitzat el dimarts dia 18 de juny, a Barcelona, l’àgora sobre el Dret a la pau, en el marc del procés consultiu per l’elaboració del Pla de Drets humans de Catalunya (#ÀgoraDeDrets).

El procés s’ha organitzat en forma de debat i consulta temàtica dirigit específicament a entitats i experts en temes de pau i Drets Humans (DDHH), per reflexionar i recollir informació i opinions sobre com el Dret a la Pau es pot d’incloure en el Pla, que s’està elaborant des de l’Estructura de DDHH de Catalunya amb la participació de la societat civil i d’organitzacions de l’àmbit dels DDHH.

El debat ha comptat amb la presència de Simoneta Constanzo, Presidenta de NOVACT; Kristina Herbolzheimer, Director de l’ICIP; i Jordi Palou; membre del patronat de la Fundació Carta de al Pau dirigida a l’ONU, a més de representants del Centre de Recursos en Drets Humans de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres, que han compartit consideracions i reflexions sobre la millor forma d’incloure el Dret a la Pau al Pla de Drets Humans de Catalunya, tenint en compte el context, la definició, les competències i jurisdicció en l’aplicació d’aquest dret.