Notícia: Inaugurem la primera escola a Espanya per a promoure l’activisme

L’escola oferirà eines per a organitzar campanyes en defensa de la justícia social i mediambiental amb l’ús de la protesta noviolenta

Comptarà amb formacions online gratuïtes, cursos presencials oberts i campaments dirigits a la joventut compromesa amb el medi ambient i la pau

L’escola s’inaugurarà amb un diàleg entre el primer objector de consciència al servei militar en 1971 i una jove activista pel clima del recent moviment de Fridays for Future

L’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta (Novact) i Greenpeace han posat en marxa la primera escola d’activisme d’Espanya per proporcionar eines per a la mobilització noviolenta a persones compromeses amb la justícia social i el futur del planeta, donant així una resposta al deteriorament de la qualitat democràtica i la pèrdua de drets i llibertats sofertes en els darrers anys; així com per poder afrontar col·lectivament els reptes mediambientals.

Totes dues organitzacions compartiran la seva experiència en l’ús de la protesta pacífica i en la defensa de valors democràtics a través de la realització de formacions online gratuïtes, cursos presencials, trobades i debats, així com amb la creació de comunitats de suport i aprenentatge.

Aquesta escola d’activisme neix amb l’objectiu de convertir-se en una referència en formació d’activistes per a l’acció noviolenta, fomentant sinergies amb els moviments, organitzacions socials i campanyes que estan actualment en actiu.

A l’escola es podrà aprendre com iniciar una campanya davant un projecte nociu per al medi ambient o que soscavi la pau.

Els continguts van dirigits principalment a joves de 18 i 35 anys, amb consciència de justícia social i mediambiental, i amb un elevat nivell de compromís, perquè usin les formacions per a potenciar la seva capacitat de mobilització, i puguin exercir un efecte de contagi en el seu entorn social.

Llançament de l’escola

El llançament oficial de l’escola va tenir lloc el dia 14 de juny a Barcelona amb una conversa entre Pepe Beúnza (72), el primer objector de consciència al servei militar, que va ingressar a la presó després de negar-se a realitzar-lo en 1971, i María, de 16 anys, una de les moltes joves que formen part del recent moviment Fridays for Future, que ha convocat ja dues vagues mundials seguides en més de cent països per a exigir mesures que donin solució a la crisi climàtica.

L’objectiu va ser intercanviar punts de vista sobre com han evolucionat en aquestes dècades la societat i les formes de protesta, posant en valor la utilitat de la protesta pacífica com a mitjà per a promoure transformacions socials i vèncer injustícies. 

-> Més informació: https://escueladeactivismo.org/